ER Textilateljé

Designar efter dina drömmar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kappor med inspiration från dagens mode

 

 

 

 

Den röda kappan i ull är skapad med inspiration från dagens mode.  Den har prinsesskärning som följer kroppens konturer och sedan går ut i en vid kjol som slutar nedanför knäna. Kappan  har en  krage som värmer,  ett skärp som poängterar midjan och ett brett band nertill som håller ut kjolen. Den har flera klädda knappar som dekoration, men knäpps med tryckknappar för att gå lätt att ta av och på. Kappan har använts hösten, vintern och våren 2010/2011 och kommer säkert att användas flera säsonger till.

 

 

 

 

 

 

 

 

Karolinas kappa är inspirerad av den röda kappan men har anpassats efter hennes personliga mått och önskemål. Kappan är vit, slutar ovanför knäna och har en mjuk form på kragen. Kappan har fickor som är placerade i prinsesskärningen och ett svart foder som kontrast till det vita yttertyget. Knapparna på den vita kappan är rundare och är placerade med längre avstånd från varandra jämfört med den röda kappan. När kundens önskemål tas tillvara blir varje plagg unikt med en egen personlig stil.

 

 

 

 

Festklänningar

 

 

 

 

 

 

 

Festklänning med rosa blommor och matchande rosa skärp som knyts i midjan. Klänningen har smala reglerbara axelband, är dekorerad med en smal rosa kant upptill och ljusrosa tyll nedtill som håller ut kjolen. Det blommiga tyget är skuret på skrådden för ett fint fall.

 Festklänningen har använts vid en skolavslutning i 9:an.

 

 

 

 

Småblommig ärmlös festklänning i syntetisk duchesse, foder och blixtlås i sidan. Klänningen är lätt figursydd med insnitt i midjan, har båtringning och är fållad för hand. Det är en enkel modell som både kan användas som kort sommarklänning och som tunika över byxor, på så vis passar den både till vardags och fest.

 

 

 

Festklänning i svart töjbart tyg och grå spets. Klänningen har azymetrisk skärning och är dekorerad med volanger. Festklänningen är sydd som två klänningar där den svarta underklänningen är avskuren i midjan med en vid kjol. Den övre klänningen i spets är skuren i ett stycke och sedan ihopsydd i överkanten med den undre klänningen. Klänningen har använts på flera hemmafester och utekvällar.

 

 

Festklänning i grön dupionsiden med hjärtformad ringning och prinsesskärning. De små kilarna nertill på kjolen ger klänningen en klockad form. Klänningen har använts som festklänning vid två bröllop, en nyårsfest och en examensceremoni. Vid dessa tillfällen har klänningen kombinerats med antingen en sjal, bolero eller en spetsöverklänning för att dölja axlarna.

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

En skiss är första steget till ett nytt plagg...