ER Textilateljé

Designar efter dina drömmar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Balklänning med inspiration från 50-talet

 

Balklänningen är skapad med inspiration från 50-talet. Den har ett fint fall på grund av det tunga tyget. Balklänningen är sydd i brokad och glänser i guld och gult. Den har insydda korsettskenor och snörning bak. Hela klänningen är fodrad och har en extra underkjol med tyll. Det är mycket vidd i kjolen tack vare vecken framtill. Balklänningen användes på KTHs diplomeringen i stadshuset i december 2009 och på Jubelspexets jubileumsfest i Maj 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

Balklänning med inspiration från början av 1900-talet

 

Balklänningen är designad med inspiration från början av 1900-talet. Livet är sytt i siden och dekorerad med strass upptill. Den har insydda korsettskenor och snörning bak. Kjolen är sydd i brokad och har ett släp. Längst ut på släpet finns ett handtag som går att ha runt armen för att hålla upp släpet vid dans. Balklänningen användes på studentabalen 2006, vårbalen på KTH 2008 och på KTHs diplomering i stadshuset i maj 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

Renässansklänning med inspiration från 1515

 

Renässansklänningen är designad efter en målning från år 1515. Klänningen är sydd i atlas och dekorerad med pärlor och band i brokad. Längs ärmarna finns två puffar med slitsar, som visar sidentyget som sticker fram. Livet har snörning framtill och en hård platta. Kjolen har lagda veck upptill och tre dekorativa band nertill som sytts dit för hand. Renässansklänningen har använts i samband med Calmar Renässansgilles festliga tillställningar, bland annat på nationaldagsfirandet på Kalmar Slott år 2007.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rokokodräkt med inspiration från 1750

 

Rokokodräkten är designad efter en klänning som finns bevarad på Snowshill Manor i England. Jackan kallas för "pet-en-l'air" och är sydd i mönstrad bomull/lin och fodrad med vitt linne. Den är dekorerad med volanger vid ärmarna, veck i ryggen och veck vid sidan om plattan framtill. Plattan är fastsydd i jackan och knäpps mitt fram med dålda hyskor och hakar. Den röda kjolen är sydd i bomull och har lagda veck upptill. Under klänningen finns två pocher som håller ut kjolen, en korsett som håller in magen och en underklänning som går lätt att tvätta.